Bireysel Psikoterapi
BİREYSEL PSİKOTERAPİ
İnsanın farkında olmaksızın hayatın içinde yaşadığı bir çok acı ve kederi ruhunda taşıdığı bir denge haline dönüştürerek kurduğu ayakta kalabilme mekanizmasıyla yaşamı sürdürebilir. Adeta iterek götürülen bir yaşama dönüştüğünde ise taşınamaz bir hale bürünür. İnsan acıdan ve kederden içsel bir döngü oluşturur ve her durum ya da kişilerle bu duyguları döngüsel şekilde çoğu zaman yaşar. Döngülerimizin anne karnında başlayan hikayesinin doğumla beraber anne ve babanın gerçek varlığıyla devam etmesi acı ve kederin daha derinlikli bir hal aldığına şahit oluruz. Bu insanı önce kendisiyle sonra sosyal çevre ve toplumla ilişki kuramaz hale getirebilir ya da var olan mevcut ilişkileri yıkıma uğratabilir. Oysa ilişkidir insanı iyileştiren.
Terapi odasında bireyin döngülerinden ötürü; geçmiş, şuan şimdi ve gelecek arasında derinlik temelli bir ilişki kurabilmesi için terapist bireye eşlik eder. Bireyin hayatına derinlemesine ışık tutularak terapistle kurulan ilişkinin penceresinden yaşama kanalize olunmaya çalışılır.
Yaşamın içinde acı ve kederi deneyimleyen her bireyin denge hali kendine has yani tamamıyla öznel bir süreçtir. Bireyin terapi odasıyla tanışması her şeyden önce kendini keşfetmeye başlaması, duygularını engelsiz aktarabilmesi, kendisine yeniden inşa ettiği dünyasını derinlikli bir düzeyde yaşayabilmesini sağlayan bir süreçtir.
DERİNLİK TEMELLİ PSİKOTERAPİLER ENSTİTÜSÜ